Búcsú a Peugeot-tól

Élvezetes autózást produkált a Rally Hungary első napján Rónay László és Csuri András, de a technika ördöge most sem kímélte őket – ezzel a kieséssel a Peugeot 205-östől is búcsút vettek.

Az egész szezon során technikai hibák sorozata nehezítette a Rónay–Csuri páros versenyzését, egyetlenegyszer sem sikerült célba érniük, ezt a szériát pedig az idényzáró Rally Hungaryn sem tudták megszakítani.

„Hengerfejes lett a motor” – összegezte az eseményeket Rónay László. „Egyébként tudtunk jó időket menni, élveztük is, a nézőktől is olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy szépen átnyomtunk mindent, de a szombati nap végére megadta magát a technika. Már Újhután is érződött, hogy nincs erő az autóban, majd Mádon hengerfejes motorral gurultunk le, és leadtuk a menetlevelet. Sajnálom, mert a Youngtimer kategória első helyéről estünk ki, a részeredmények tényleg rendben voltak” – mesélte a pilóta.

Az elátkozott Peugeot-nak ezzel ki is telt az ideje a csapatnál, a folytatásban másban gondolkodnak Rónayék. „A Peugeot távozik, a szervizparkban jöttek oda a francia csapatok, hogy érdeklődjenek iránta, a futam után hamar kaptam is konkrét e-mailt az ügyben. Jövőre visszatérünk a Historic kategóriába” – tette hozzá a versenyző.

Related posts